Πρέβεζα, Πάργα, Λευκάδα

 

Προορισμός Πρέβεζα

Η πόλη της Πρέβεζας

Πρωτεύουσα και λιμάνι στην είσοδο του Αμβρακικού κόλπου, η γραφική Πρέβεζα με το νησιώτικο χρώμα είναι χτισμένη σε μικρή χερσόνησο, στο νότιο άκρο του νομού. Τα κάστρα, τα παραδοσιακά σπίτια και τα κτίρια αξιόλογης αρχιτεκτονικής, τα πλακόστρωτα σοκάκια και οι πεζόδρομοι γοητεύουν τον επισκέπτη. Τα εμπορικά καταστήματα, τα φημισμένα μεζεδοπωλεία, τα εστιατόρια και τα καφέ μπαρ κοντά στην παραλία συγκεντρώνουν τη μεγαλύτερη κίνηση. Στην προκυμαία της Πρέβεζας δένουν εκδρομικά σκάφη. Υποθαλάσσια σήραγγα συνδέει την Πρέβεζα με το Άκτιο Αιτωλοακαρνανίας. 

Αξιοθέατα

Το Κάστρο του Αγίου Ανδρέα, Κάστρο Παντοκράτορα, Αρχαία Νικόπολης

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ, με περίτεχνο ξυλόγλυπτο τέμπλο του 1824, επιχρυσωμένο το 1837.

IAMATIKΕΣ ΠΗΓΕΣ: ΠΑΛΙΟΣΑΡΑΓΑ. Υδροθειοχλωριονατριούχος πηγή (θερμοκρασία νερού: 19-21 βαθμοί Κελσίου), κατάλληλη για αρθριτικές και δερματικές παθήσεις, ρευματισμούς κ.ά. Πληροφ.: τηλ. 2682022293.

 

Προορισμός Πάργα

Η πόλη της Πάργας

Γραφική πόλη με νησιώτικο χρώμα, σημαντική τουριστική κίνηση, ξεχωριστές φυσικές ομορφιές και πολυκύμαντη ιστορική πορεία. Τα παραδοσιακά διώροφα και τριώροφα σπίτια, ο παραλιακός δρόμος, τα λιθόστρωτα σοκάκια, το κάστρο, τα νησάκια στην είσοδο του λιμανιού συνθέτουν μια ρομαντική εικόνα. Εκδρομικά σκάφη συνδέουν την Πάργα με τις γύρω παραλίες, τα Σύβοτα Θεσπρωτίας, τους Παξούς, τους Αντίπαξους και την Κέρκυρα

Αξιοθέατα

ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ, χτισμένο από τους Νορμανδούς το 14ο αι. στη χερσόνησο της αρχαίας Τορύνης, πόλης που άκμασε τον 5ο-4ο αι. π.Χ. Καταστράφηκε από επιδρομές πειρατών και κατακτητών, έλαβε δε τη σημερινή μορφή του από τους Ενετούς. Το 1817 δέχθηκε τουρκικές επεμβάσεις.

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, πολιούχου. 

Εκκλησιαστικό - Λαογραφικό Μουσείο

 

 

Προορισμός Λευκάδα

Η πόλη της Λευκάδας

Απέναντι από τις ακαρνανικές ακτές, η Λευκάδα ξεχωρίζει από όλα τα νησιά του Iονίου για την εύκολη πρόσβαση - συνδέεται οδικώς με την ηπειρωτική Ελλάδα. Eίναι νησί με ωραίες ακρογιαλιές, μαγευτικές παραλίες, κατάφυτες περιοχές, ορεινά παραδοσιακά χωριά, κυρίως στην ενδοχώρα, και γραφικούς παραλιακούς οικισμούς. Τη Λευκάδα στολίζουν τα δασωμένα νησάκια στις ανατολικές ακτές της.

Τι να ψωνίσετε

Tα φημισμένα λευκαδίτικα κεντήματα της Καρυάς. Επίσης, λάδι, κρασί, σουμάδα (ποτό από πικραμύγδαλο), μέλι, παστέλι, μαντολάτο, σαλάμι αέρος και λουκάνικα. Oνομαστές είναι οι φακές της Eγκλουβής και το "λαθούρι" (όσπριο) της Καρυάς.

Από τον Κάλαμο, αρτοσκευάσματα, γλυκά, λάδι, αμύγδαλα, γλυκά κουταλιού και "ροβανί" (γλυκό με ρύζι, λάδι και μέλι). Από το Μεγανήσι, λάδι, υφαντά και κεντήματα.

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website.